register
Registrering
register
register
G P VISNING
register
register
myplejs gr kreditkontroll
register
register
myplejs upprttar hyreskontrakt
register
register
myplejs skter hyrsebetalningarna och fakturering
register
register
Nyckelverlmning

Denna sida innehåller information för hyrestagare. Klicka här för information om att hyra ut.

Hitta en bostad – Steg för steg

1. Skapa en ansökan

För att kunna bjuda in dig till visningar följer vi en bestämd process. Som ett steg i den ber vi dig att först skapa en ansökan.

2. Sök

Det finns olika sätt att söka bland våra bostäder:

Filtrera
Använd filtret för att anpassa listan över lediga bostäder efter dina behov.

Facebook

Vill du få en automatisk uppdatering av våra senaste bostäder? Gilla oss på Facebook.
Klicka på ‘Gilla’-knappen nedan så är du igång direkt.

3. Visa intresse

Låt oss veta vilka bostäder du är intresserad av. Det gör du genom att klicka på ”Visa intresse” vid respektive bostadsannons. Du måste först vara inloggad.

4. Visning

Om du motsvarar hyresvärdens önskemål av hyresgäst bokar vi in en visning så snart hyresvärden har möjlighet att visa bostaden.

5. Hyreskontrakt

Kontraktet skrivs mellan dig och hyresvärden. Men vi hjälper dig så klart före, under tiden och efter kontraktet skrivits.

6. Betalning

Hyra och deposition
Betalas först när kontrakt är undertecknat. Hyra och deposition ska finnas på hyresvärdens konto innan inflyttning.

Allt kring hyresbetalning står också i kontraktet.

7. Flytta in

Packa upp dina saker, sätt dig ner i soffan och njut av din nya bostad.

På myplejs.se är vi tillgängliga för frågor innan du flyttar in, under tiden du bor i bostaden och efter att du flyttat ut. Vi gör allt för att göra ditt bostadssökande enkelt, tryggt och effektivt.

Visa samtliga svar

Frgor & Svar

Varför behöver jag skapa en ansökan?
Du behöver skapa en ansökan för att vi ska kunna presentera dig på bästa sätt för våra hyresvärdar. Först när du har skapat en ansökan kan du visa intresse för de bostäder som motsvarar dina behov. Utifrån det kan vi sedan hjälpa dig vidare i ditt bostadssökande.
Kan jag prenumerera på nya bostäder?
Klicka på ‘Gilla’-knappen ovan så får du en automatisk uppdatering av nyinkomna bostäder i ditt nyhetsflöde på Facebook.
Hur ser en en bra ansökan ut?
Så här kan ett exempel på en ansökan se ut: Mitt namn är Johan Eriksson, och tillsammans med min flickvän Maria Svensson söker jag en lägenhet innanför tullarna. Vi är 32 repektive 30 år gamla. Jag jobbar på IKEAs lager där jag kör truck, och trivs mycket bra med det. När jag inte jobbar spelar jag fotboll i division 4. Min flickvän är copywriter och delägare i en reklambyrå med kontor vid Mariatorget. Det är hennes företag Reklam AB som kommer att stå på vårat hyreskontrakt. Hon håller även kvällskurser i Yoga som är hennes stora passion. Folk skulle nog beskriva oss som trevliga och lättsamma. Just nu bor vi i en tvåa i Vasastan och trivs jättebra med det, men eftersom kontraktet går ut om 2 månader söker vi en ny lägenhet. Vi önskar helst hyra i minst 1 år, men kan även tänka oss 6 månader. Lägenheten måste vara omöblerad eftersom vi har massor av möbler själva. Referenser från tidigare hyresvärdar finns, och givetvis har vi inga betalningsanmärkningar. Det är inga problem för oss att komma på visningar med kort varsel. Vi nås lättast via mejl.