register
Registrering
register
register
G P VISNING
register
register
myplejs gr kreditkontroll
register
register
myplejs upprttar hyreskontrakt
register
register
myplejs skter hyrsebetalningarna och fakturering
register
register
Nyckelverlmning

Denna sida innehåller information för uthyrare. Klicka här för information om att hyra.

Hyra ut – steg för steg

1. Beskriv din bostad.

Börja med att registrera dig och lägg upp din bostad för uthyrning via ”Hyr ut” i menyn. När du är inloggad kommer du åt din sida och dina bostäder via ”Min sida” i menyn. Du kan även ringa till oss på 08-120 582 20 så hjälper vi dig att komma igång.

2. myplejs granskar

För att säkerställa hög kvalitet granskar vi alla bostadsannonser innan de publiceras. Detta görs oftast inom en timme under kontorstid.

3. Visa din bostad

Så snart våra kunder visat intresse för just din bostad kontaktar vi dig och bokar in en tid för visning som passar dig. Läs mer om hur vi kvalitetssäkrar din hyresgäst under rubriken HYRESVÄRDAR.

5. Upprätta ett hyreskontrakt

Utifrån dina önskemål anpassar vi vårt genomarbetade hyreskontrakt. Vi har tänkt på tänkbara juridiska fallgropar som man så lätt kan falla i. Kontraktet skrivs mellan dig och hyresgästen, vanligtvis på vårt kontor i Stockholm alternativt via elektronisk väg.

Visa samtliga svar

Frgor & Svar

Varför ska jag använda myplejs?

Vi hjälper dig att få en seriös hyresgäst utifrån dina önskemål. Vi sållar och väljer endast ut seriösa intressenter till visning. Vi har en stor databas med seriösa kunder, både företagskunder och privatpersoner med god ekonomi, trygg anställning och bra referenser. Vi sköter allt det praktiska åt dig, upprättar hyreskontrakt, gör en anmärkningskontroll och kollar anställningsavtal samt referenser om så önskas. Allt för att du ska känna dig trygg med din uthyrning.

Hur kan ett hyreskontrakt se ut?

Vi hjälper dig att utforma ett hyreskontrakt utifrån dina och hyresgästens behov. Vi tar självklart hänsyn till de lagar och regler som gäller i samband med uthyrning av din bostad.

Behöver jag betala skatt för hyran?

Det beror på hur mycket du tar i hyra. Exakt om och hur du behöver betala skatt kan du räkna ut här här.

För att meddela skatteverket om ett eventuellt överskott kan du använda denna blankett här blanketten.